Del

Når vi bliver syge skal vi behandles af læge, hvilket er betryggende.

Men det utrygge i den forbindelse er, at vi hver dag hører, at de syge, der er under behandling bliver belastet økonomisk hårdt.

Syge under behandling er af gode grunde nødt til foreløbigt at forlade deres arbejdsplads, især SIK lønnede ansatte, som ikke alene bliver ramt økonomiske hårdt men også får bekymringer i forhold til livsvilkår, hvilket der er mange af i vores land. Problemet har eksisteret i mange år.

I tilfælde af sygdom, som kræft og andre livstruende sygdomme, hvor det er nødvendigt med langtidsbehandling, må de syge nødvendigvis indstille deres arbejde, men løbende regninger fortsætter alligevel. Enlige forsørgere er dem, der bliver hårdest ramt hvilket ikke er overraskende.

Det må vi simpelthen have ændret på her og nu.

Kommunerne er ansvarlige for sociale ydelser og sagsbehandlinger. Men sagsbehandlingen bliver tit hæmmet af regler og love, som i visse tilfælde kan have alvorlige konsekvenser for klienten.

Sociallovgivningen bliver ellers løbende reguleret og tilpasset, men ændringerne gør det ikke nemmere for de syges vilkår og er heller ikke til gavn for dem, der har behov for hjælp. Kommunerne og Selvstyret er nødt til at rette op på det ved samarbejde i forhold til at få udredt, hvilke problemer, der opstår for de syge og efterfølgende tilpasse lovgivningen.

Vi hører jævnligt, at der er velstand i Grønland og god service i forhold til borgerne.  Hvis vi skal fastholde dette er v ganske enkelt nødt til at holde op med at belaste personer der tilfældigt bliver ramt af sygdom. I den forbindelse er vi nødt til at adressere nogle af de ikke forbrugte midler til denne gruppe af borgere her i landet. På denne måde vil vi blive i stand til at gøre det nemmere for den gruppe af medborgere som uforskyldt bliver ramt af en sygdom og andre der potentielt kan komme i samme situation, når de er under langvarig behandling for deres sygdom, især den gruppe af medborgere som bliver lønnet efter SIK-overenskomsten.

 

Med venlig hilsen

Apollo Mathias Jeremiassen
Kandidat til Inatsisartut på vegne af Demokraatit

Kontakt Os / Attavigisigut

Vi er ikke tilgængelig lige nu. Men du kan sende os en e-mail, og så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt. Massakkut pissarsiarisinnaanngikkutsigut e-mailerpigisinnaavatsigut, uterfigissavatsigit piaarnerpaamik.

Kan ikke læses? Skift tekst. captcha txt