Del

Det kom frem under lørdagens valgkamp i Sisimiut direkte sendt via KNR Radio og –TV, at der er uvidenhed omkring Kommuneqarfik Sermersooq ønsker om selv at finansiere lufthavnen i Nuuk.

En af kandidaterne fra Atassut kritiserede Kommuneqarfik Sermersooq for ikke selv at finansiere udvidelsen af lufthavnen i Nuuk. Kandidaten brugte som eksempel Qeqqata Kommunea i sin tid selv har finansieret udvidelsen af havneanlægget i byen. Kommuneqarfik Sermersooq burde gøre det, mente kandidaten. Dette afstedkom stort bifald på stedet.

Det skal oplyses, at Kommuneqarfik Sermersooq tidligere har fremsat ønske om selv at finansiere og bygge lufthavn i Nuuk. Et ønske, der har været fremsagt i flere omgange. Udover at finansiere lufthavnen 100 %, har kommunen yderligere også tilbudt at være medejer, og dermed delfinansiere en lufthavn i Nuuk med selvstyret.

Men selvstyret har i alle sammenhænge sagt nej tak til tilbuddene fra Kommuneqarfik Sermersooq.

Selvstyret har ikke villet, at Kommuneqarfik Sermersooq helt eller delvist selv ejede lufthavnen i Nuuk fordi, lufthavnen er én af få lufthavne i Grønland, der giver overskud. Et overskud, som er med til at drive andre lufthavne med underskud i hele Grønland. Denne løsning gør det billigere for andre borgere uden for Nuuk at rejse end det ville være, hvis lufthavnen var ejet af Kommuneqarfik Sermersooq.

Det er ærgerligt, at der går kommunalvalgkamp for nogle Inatsisartutkandidater, der skal arbejde for hele landet, eller at der agiteres for dem og os, her Nuuk og resten af Grønland fra nogle kandidaters side alene pga. uvidenhed.

Vi skal opfordre alle kandidater og partier at arbejde for økonomiske løsninger, der er til gavn for hele samfundet og ikke kun lokalt. Man skal vælge løsninger, der i sidste ende skal betyde større gavn for samfundet som helhed end lokalt, også selv om investeringen skal ligge i Nuuk.

Mvh.
Demokraatit Inuusuttai

Kontakt Os / Attavigisigut

Vi er ikke tilgængelig lige nu. Men du kan sende os en e-mail, og så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt. Massakkut pissarsiarisinnaanngikkutsigut e-mailerpigisinnaavatsigut, uterfigissavatsigit piaarnerpaamik.

Kan ikke læses? Skift tekst. captcha txt