Del

Tele Post har monopol på at udbyde mobiltelefoni og mobildata. Det betyder, at vi her i landet betaler voldsomt meget for disse ydelser i forhold til, hvad man gør i andre lande. Lad os da åbne op for noget konkurrence og se om ikke det kunne give billigere priser og bedre produkter til glæde for os alle

Demokraterne har gennem hele denne valgperiode – og såmænd også tidligere end det – kæmpet for, at der kommer konkurrence på området for mobiltelefoni og mobildata. Vi vil gerne have konkurrence. Vi mener bestemt ikke, at det er naturligt, at en offentlig virksomhed skal have monopol på et område, der i alle andre lande er udsat for konkurrence.

Mobiltelefon og mobildata er noget vi alle bruger hver dag. Udviklingen er gået stærkt. Og tilsyneladende er den gået for stærkt for politikkerne her i landet, som stadig befinder sig i en forestillingsverden, hvor opfattelsen tilsyneladende er, at kun Tele Post kan finde ud af at levere mobiltelefoni og mobildata, og hvor konkurrence udefra vil være ganske forfærdeligt.

Jeg har det modsat. Jeg vil gerne have, at der kommer konkurrence. Jeg tror, at det vil give billigere og bedre produkter. Derfor vil jeg fortsat kæmpe for, at markedet bliver liberaliseret.

I den forbindelse vil jeg gerne henlede opmærksomheden på, at der rent faktisk er udarbejdet en rapport fra Copenhagen Economics, der meget klart fastslår, at der vil være en samfundsmæssig gevinst ved at liberalisere dette område. Det vil med andre ord sige, at alle os forbrugere kan få billigere produkter OG samfundet vil få en gevinst. Samfundets gevinst vil være på mellem 69 og 112 millioner kroner om året. Tænk på, hvad vi som samfund kunne bruge de penge til i stedet?

De mange millioner som Tele Post har i overskud er intet andet end en skjult skat, der bliver betalt af brugerne – det vil sige alle borgere i Grønland. Så det er også de svageste borgere, som er med til at betale, og det er jo ellers dem som de andre partier siger, at de støtter, men faktum er snarere, at de tager pengene direkte op af lommerne, på dem som i forvejen har svært ved at få deres hverdag til at hænge sammen.

Jeg mener, at driften af Tele Post fortsat skal være ejet af selvstyret, men andre selskaber skal have mulighed for at byde ind.

Det er mig en gåde, hvorfor Demokraterne er de eneste, der ønsker en liberalisering af dette område.

Mvh.
Justus Hansen
Kandidat for Demokraterne

Kontakt Os / Attavigisigut

Vi er ikke tilgængelig lige nu. Men du kan sende os en e-mail, og så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt. Massakkut pissarsiarisinnaanngikkutsigut e-mailerpigisinnaavatsigut, uterfigissavatsigit piaarnerpaamik.

Kan ikke læses? Skift tekst. captcha txt