Del

Jeg mener at det skal være attraktivt at have et studiejob når man studerer på videregående uddannelser,

I dag får man i gennemsnit 600 kroner I fradrag for 14 dage eller mindre. Og den løn der bliver givet til studerende som studentermedarbejdere plejer at være på mellem 92,50 og 105 kroner i timen, hvor det kommer an på hvor langt man er I sine studier.

Selvom timesatsen kan virke høj, så skal man tænke på den mini fradrag man får og derefter skal man betale fuld skat af sine hårdt tjente penge. Det synes jeg ikke er I orden.

På grund af skatten begynder man at arbejde mere og mere for at tjene lidt lommepenge eller for at spare sammen til bøger, bærbare eller fremtidig boligkøb.  Man behøver ikke at bruge så mange timer på arbejdet, hvis de studerende på de videregående uddannelser får et frikort ligesom de grønlandske studerende i Danmark får.

Jeg siger ikke, at de studerende skal prioritere arbejdet men det er også vigtigt, at man begynder at bevæge sig ud på arbejdsmarkedet tidligt i livet så man kan få sig et godt job, når man er færdig med sine studier.

Hvor vil jeg så hente de penge fra som man kommer til at miste fra skattens side? Man kan for eksempel ændre priserne på kollegierne, så det passer til den bolig man bor i, og prisen ikke er baseret på hvor mange personer der bor som er over 18 år.

Mvh.
Linda Hegelund
Kandidat for Demokraatit

Kontakt Os / Attavigisigut

Vi er ikke tilgængelig lige nu. Men du kan sende os en e-mail, og så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt. Massakkut pissarsiarisinnaanngikkutsigut e-mailerpigisinnaavatsigut, uterfigissavatsigit piaarnerpaamik.

Kan ikke læses? Skift tekst. captcha txt