Del

Medlemmer af bestyrelserne i de selvstyreejede selskaber skal naturligvis udpeges med baggrund i deres kompetencer og kvalifikationer. Dette er til bedst gavn for landet. At udpege mennesker på baggrund af noget som helst andet er til skade for landet.

Det er vigtigt for Demokraterne, at vores selskaber har bestyrelsesmedlemmer der besidder de rette kompetencer og kvalifikationer til at drive et selskab, for det er samfundets penge, der er på spil.

Vi lever i en globaliseret verden, hvor konkurrence er en stor del af vores hverdag. Det samme gør vores selvstyreejede virksomheder. Bestyrelserne i de selvtyreejede selskaber skal være med til at udstikke retningslinjerne for selskabet i form af visioner og strategier. Det er et must, hvis selskaberne skal drives på et niveau hvor det giver mening for landet. Så længe vi har selvstyreejede virksomheder er det Naalakkersuisuts fornemste opgave at besætte disse stillinger med personer som er i stand til at løfte opgaven. For os er det vigtigste, at den samlede bestyrelse fremstår så kompetent, vidende og bred som muligt.

Udenlandske medlemmer kan ud over deres kompetencer og erfaringsmæssige kvalifikationer have særlige kendskaber til bestemte markeder, bestemte produkter eller have et netværk, som et selvstyreejet selskab kan have glæde af

Det nytter ikke noget at vi lukker os sammen om os selv og kun vil udpege herboende borgere til bestyrelserne i de selvstyreejede selskaber sådan som Hans Enoksen netop har foreslået. Det vil skade vores konkurrenceevne, og det vil betyde, at indtjeningen i selskaberne bliver lavere. Det kan umuligt være i nogens interesse.

Dermed ikke sagt, at vi ikke har brug for lokale i bestyrelserne. Herboende kan bidrage med et stærkt kendskab til vores kultur, vores marked og vores lokale forhold. Det handler om at finde den rette balance så den samlede bestyrelse bliver så stærk og kompetent som muligt. Det vil være det bedste for vores land.

 

Her er det igen vigtigt for mig at understrege, at jeg er glad for, at uddannelsesniveauet i vores land er stigende. Det betyder, at flere og flere landsmænd langsomt men sikkert er ved at udvikle de kompetencer, der skal til for at kunne bidrage til bestyrelsesarbejdet. Det er på den baggrund vigtigt, at vi fortsætter den fælles indsats for konstant at højne uddannelsesniveauet til glæde for os alle.

 

Med tiden vil det sikre, at flere og flere lokale kommer til at sidde i bestyrelserne i selskaberne. Men selv i en fremtidig situation, hvor uddannelsesniveauet i samfundet er langt højere, så vil vi stadig have brug for input udefra for at kunne sammensætte så stærke bestyrelser som muligt

Det ærgrer mig altid, når politikere i jagt på stemmer og populære synspunkter kun tænker på sig selv og ikke på vores land. Vi har et fælles ansvar for at skabe det bedst mulige samfund. Det gør vi ikke ved at udelukke kompetente kræfter – det gør vi ved at være inddragende og ved at tænke i helheder.

Hans Enoksen forslag om, at kun hjemmehørende skal have plads i bestyrelserne i de selvstyreejede selskaber virker ikke gennemtænkt og fortjener på ingen måde at blive til virkelighed.

 

Mvh.
Randi Vestergaard Evaldsen
Kandidat for Demokraterne

Kontakt Os / Attavigisigut

Vi er ikke tilgængelig lige nu. Men du kan sende os en e-mail, og så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt. Massakkut pissarsiarisinnaanngikkutsigut e-mailerpigisinnaavatsigut, uterfigissavatsigit piaarnerpaamik.

Kan ikke læses? Skift tekst. captcha txt